Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Hoe het begon

IK DOE HET! is een initiatief van Mireille Goedkoop(1973) en Michiel van der Ham(1966).  Al een aantal jaren runnen zij samen als koppel Zorgt. Communicatie Een droom kwam uit toen zij besloten om hun bedrijf voor langere tijd vanuit Thailand te runnen. Daar ontmoetten zij een 82-jarige Nederlander die min of meer hetzelfde had gedaan door zich op zijn 70e op een Thais eiland te vestigen. Geinspireerd door zijn levenslust besloten ze, eenmaal terug op Nederlandse bodem, over hem en andere inspirerende 60-plussers een boek uit te geven. 

55+ Platform

Inmiddels heeft IK DOE HET! zich ontwikkeld tot een platform voor de ‘nieuwe oudere’ met workshops, adviestrajecten voor 55+ marketingcommunicatie, mobiliteitstrainingen voor 55+ werknemers en sociale media activiteiten.

Over de auteur

Waarom heb je dit boek geschreven?

Omdat het belangrijk is om te durven dromen en die dingen te doen die jou gelukkig maken in het leven. Mijn moeder (67) zei vroeger altijd: ‘Als ik mijn leven over kon doen, deed ik het heel anders.’ Waarom niet nu, dacht ik dan? Ik wilde laten zien dat je nooit te oud bent om op ontdekkingsreis te gaan. Blijf jezelf uitdagen, doe datgene waar je enthousiast van wordt. Het is bewezen dat een gezonde geest van grote invloed is op je gehele gezondheid. En aangezien we steeds ouder worden, is het zaak om zo lang mogelijk gezond te blijven. Wat je eigen geluk betreft, heb je dat voor een groot deel zelf in handen.

Was dit boek jouw droom?

Ja, een boek maken, was iets wat ik heel graag wilde doen. Maar ik vond het zo eng! Ik twijfelde aan mijn eigen kunnen, ook al werk ik al jaren als tekstschrijver. Maar juist het avontuur van het doen met alle onzekerheden en twijfels maakt dit creatieproces tot een waanzinnige leerschool. En is dat niet waar het in het leven allemaal om draait? Het begint dus bij mij, bij de woorden IK DOE HET!

Waarom schrijf je een boek voor ouderen?

Voor alle leeftijden geldt, wat mij betreft, dat je jouw dromen moet leven. Voor mijn generatie- de (jonge) veertigers- is dat misschien iets gemakkelijker. We konden allemaal studeren; er zijn voorbehoedsmiddelen; trouwen hoeft niet, scheiden kan; er is kinderopvang; de wereld ligt aan onze voeten en ga zo maar door. Voor de generaties voor mij was dat allemaal heel anders. Maar vroeger is niet vandaag. Je bent nooit te oud om datgene te doen wat je altijd al zo graag wilde. Het bewijs staat in het boek.

Vind je dat de ouderen van nu een boek zoals IK DOE HET! nodig hebben als steuntje in de rug?

Nee, heel veel ouderen leven er volop op los en genieten van hun vrije tijd, financiële vrijheid en keuzes die ze kunnen maken. Het fascineert me dat in ouderen nog steeds dezelfde dromen kunnen schuilen die er als kind al zaten. Daarom vind ik het zo dapper als iemand besluit om na zestig jaar of langer alsnog die dromen te gaan realiseren. Of als iemand een hele andere switch maakt op latere leeftijd. Dat wil ik laten zien. En ja, als ik ook maar één iemand stimuleer om ook te zeggen: ‘Ik doe het’, dan maakt mij dat heel erg blij.