Hoezo, twitteren ouderen niet?

Ook ik stap in de wereld van Twitter. En voel me net zo onthand als menig oudere die er aan begint..Maar oefening baart kunst.

‘Heeft ze het nou over zichzelf?’ Hoor ik je denken. Ja!…en nee.

Vorige week zijn we gestart met onze twitter account @ik_doehet onder de bezielende begeleiding van Joris Coppes. Een enthousiaste sociale media branding strateeg. Of terwijl: Joris is een snelle jongen van een jaar of 26, die heel goed snapt hoe de wereld van sociale media werkt. Bij hem vergeleken voel ik me inderdaad: OUD.

Maar ik zou me niet de auteur van IK DOE HET! mogen noemen, als ik deze uitdaging van Twitter zou laten liggen. Met tegenzin, dat moet ik bekennen. Mijn man Michiel, en mede-uitgever en fotograaf van dit boek, is met zijn 45 jaar behoorlijk vooruitstrevender. Facebook is hem niet onbekend en de tweetdeck staat altijd open. ‘Zal ik het ook installeren bij je schatje?’, hoor ik hem dikwijls vragen. Cadiz Ik wimpel zijn voorstel af en verschuil me achter een uitspraak die ik Matthijs van Nieuwkerk ooit heb horen zeggen: ‘Twitter is een vorm van incontinentie!’ Wie wil er in godsnaam weten of je nu de piepers staat te schillen of tv aan het kijken bent? Waarom delen mensen dat? Wat wil je daarmee bereiken? Wat is het doel? Ik snap het werkelijk niet.

Maar toch betreed ik de wereld van #, retweets, @mention en followers. Ik roep nog naar Joris: “Ik ken helemaal niet zoveel mensen, wie wil mij nou volgen? En als ik geen volgers heb, hoef ik ook niets te roepen.” Het voelt zo tegennatuurlijk om wildvreemden te gaan ‘volgen’ in de hoop dat ze jou ‘terug volgen’. Wat is dat voor een gek systeem?

Maar wat gebeurt er? Een week na start heeft @ik_doehet meer dan 450 leuke volgers, zijn er een behoorlijk aantal spontane tweets gestuurd over ons boek en heb ik een 60plusser gevonden die haar verhaal wil vertellen voor het boek. Ja, een 60plusser die zich heeft aangemeld via Twitter! Vooral dat laatste vind ik zo IK DOE HET!

Dus ik ben helemaal ‘om’ dat begrijp je. Joris lacht stiekem in zijn vuistje en manlief heeft me al avonden niet gezien, want… ik twitter.
Overigens niet over dagelijkse beslommeringen. Die houd ik voor mezelf. Maar wat zijn er veel mensen, jong en oud, die zich in IK DOE HET! herkennen. Dat is zo leuk en motiverend om te zien!

Nu nog zorgen dat ik niet net als Kluun straks in een kamer moet gaan zitten zonder internet, omdat er door al dat ge-twitter geen letter meer op papier komt.

Tot ziens op @ik_doehet

Mireille Goedkoop
#ikdoehet

PS: Met dank aan @Kroesje, de 61-jarige twitteraar

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − two =