Oma op de trampoline

Charlotte (67) staat regelmatig zonder problemen op haar hoofd. Een trampolinesprong met haar kleinzoon gooit roet in het eten.

Iedere dag beoefen ik met veel plezier yoga en sta ik regelmatig op mijn hoofd of handen. Toch voel ik me nu een oude vrouw omdat ik ‘door mijn rug’ gegaan ben. En dat komt niet door yoga. Nee, dat is, omdat ik me soms nog kind voel en daar naar handel…Laat het me uitleggen.

Wekelijks ga ik met mijn kleinzoon Tenz mee naar zijn spring-turn-cursus, en geniet ik een uur lang van kids van ongeveer 9 jaar die salto’s, flikflak en de Arabier doen. Oh ik zou mee willen doen, maar ja, die tijd is echt voorbij. Hoewel ik in mijn lijf meen te voelen wat een genoegen het moet zijn om los van de aarde te komen.

Omdat het zulk mooi weer was, gingen we na zijn les nog even naar de boulevard op Scheveningen waar je kunt trampoline springen. Tenz wilde me laten zien wat hij allemaal kon. ”Ooms, kijk…”. Ik kijk en smul er zo van dat ik ook wil. Hup, muntje erin en springen, het ziet er makkelijk uit….alle begin is moeilijk….opeens voel ik iets in mijn rug wat niet gewoon is.

We lopen voorzichtig terug naar huis en gelukkig zijn het alleen overbelaste spieren. Die zullen wel weer ontspannen en ik ook, terwijl ik alleen maar hele rustige yoga oefeningen doe.

Charlotte (67)

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + nine =