Na het pensioen massaal op reis!

Erica Terpstra haalde niet voor niets hoge kijkcijfers met haar reisprogramma bij Omroep Max. Vele mensen willen na het pensioen op reis.

In het januari nummer van Days, een lifestyle magazine dat verspreid wordt door heel Noord-Holland, hebben wij de vraag  gesteld ‘Wat gaat u doen na uw pensioen’? Er kwamen enorm veel reacties binnen. Van ‘Ik weet het niet’ tot compleet uitgewerkte plannen. Opvallend vaak werd de wens genoemd om op reis te gaan en landen te bezoeken. Logisch, want het is een hele concrete manier om op onderzoek uit te gaan en je horizon te verbreden.

Toch blijkt dat reizen vaak niet zaligmakend is. Of beter gezegd, het hangt af van welke soort reis je maakt, met welke intentie en intensiviteit. Zoals Dick (75) die al 10 jaar met zijn zeilboot door Afrika reist, zegt: ‘Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis zelf.”

Er is geen betere manier om jezelf tegen te komen, dan op reis te gaan. In dat opzicht, juich ik als fervent reiziger, iedereen toe om die uitdaging aan gaan. Maar ‘op reis’ heeft vele betekenissen in zich. Het gaat over nieuwe dingen, avontuur, ontdekken, jezelf uitdagen en ontwikkelen en zoveel meer. En dat kan ver weg, maar ook dichtbij huis.

En dat is exact waar IK DOE HET! overgaat. Dus neem jezelf mee op reis, zoveel je kunt. Met of zonder koffer. Neem de hobbels en diepe dalen om tot de top van de berg te kunnen komen. En let op de zij-wegen. Want vaak liggen daar de mooiste routes in het verschiet.

Mireille Goedkoop

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =