Mijn liefde voor H. de Vries Boeken: meer dan een boekhandel!

Daan van der Valk van boekhandel H. de Vries Boeken koos ons boek IK DOE HET! tot een van zijn favoriete titels.

Iedereen die uit Haarlem komt, kent de boekhandel H. de Vries Boeken. Een pracht van een winkel, waar je met plezier tussen boeken neust. Maar het is niet alleen de winkel die tot de verbeelding spreekt, het is vooral Daan van der Valk die de winkel maakt tot wat ‘ie is.
Daan is er altijd, althans zo lijkt het. Met een glimlach, een praatje voor iedere klant en oprechte interesse treedt hij je tegemoet.

Je zult wel denken, wat krijgen we nou? Gaat ze een verkooppraatje houden over een boekwinkel? Nee. Wat ik wil doen, is mijn verbazing delen over hoe iemand totaal belangeloos ons helpt bij de promotie van ons boek. Al vanaf het eerste moment dat we Daan vertelden over ons boek en we slechts met een printje van onze cover op zak bij hem aanklopten, was hij enthousiast. Meteen plaatste hij een bericht op Facebook: “IK DOE HET bij H. De Vries Boeken in de winkel vanaf 1 november!”

Maar daar bleef het niet bij. Daan adviseerde ons hoe we het beste de grote boekketens kunnen benaderen, welke mensen waar zitten, welke promotie wel werkt en welke niet en sinds kort heeft hij een complete boekenwand ingericht in zijn winkel met ons boek. Ik vroeg hem waarom hij dat allemaal voor ons deed. En het antwoord was eigenlijk vrij simpel, maar oh zo oprecht: “Jullie enthousiasme spreekt me aan. Het is bijzonder dat jullie dit zo samen met zo’n tweeën doen. Die directheid en jullie bevlogenheid is precies de kracht van het boek IK DOE HET!.”

Dus ik roep iedereen op om naar de winkel aan de Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem te gaan. Al was het maar om een glimp op te vangen van Daan. En wil je nog weten waarom hij je adviseert om het boek IK DOE HET! Van dromen naar doen. Na je pensioen te kopen?

‘Dit boek is een gat in de markt. De groep boven de 55 wordt steeds groter. Heel veel mensen vragen zich af hoe ze die periode moeten invullen als ze eenmaal gestopt zijn met werken. Daar kun je dan een praktisch boekje over maken en die zijn er ook al voldoende. Maar de vorm van het boek IK DOE HET! Van dromen naar doen. Na je pensioen, is veel leuker. Het is op een hele toegankelijke wijze vanuit de beleving van de mens geschreven, niet vanuit de theorie. Dat is de kracht van het boek. De opvallende vormgeving maakt dat het een inspirerend geheel is. Een prachtig cadeauboek voor jezelf of om weg te geven.’ ISBN 9789081713719

Aldus Daan.

Ik ben vanaf nu eeuwige klant bij H. de Vries Boeken. Mensen zoals Daan zijn er niet veel. Dat wil ik maar gezegd hebben.

Mireille Goedkoop

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =