Een boerenerf verbouwen op je zeventigste

Een boerenerf verbouwen tot meerdere woningen voor 55-plussers. Dat klinkt als een droom. Ineke de Morée(70) en Peter van Zutphen(65) maken het tot werkelijkheid.

Soms ontmoet je mensen, die je inspireren. Dat gebeurde vorige week toen ik Ineke de Morée (70) ontmoette tijdens een workshop van IK DOE HET!. Ineke heeft samen met haar man, Peter van Zutphen(65), een droom die ze hebben vertaald in nieuwbouwlust. Ze wonen al 38 jaar samen in een boerderij met een gigantisch erf eromheen in Anna Paulowna, in Noord-Holland. Ze kwamen tot de conclusie dat dit erf zich prima leent om samen te wonen met anderen. Samen met de achtergrond van Peter in plattelandsontwikkeling en duurzaam bouwen, werd hiermee het idee geboren om meerdere zelfstandige woningen op het erf te bouwen voor 55-plussers.

Of het ze gaat lukken om voldoende mede-investeerders te vinden, is op dit moment nog de vraag. Maar de oh’s en de ah’s waren niet van de lucht toen Ineke haar plan vertelde aan de overige deelnemers van de workshop. En ik snap wel waarom. Dat je op je zeventigste nog een dergelijk avontuur wilt aangaan, daar neem ik mijn petje voor af.  Ik hoop tegen die tijd nog over dezelfde levenslust te beschikken als deze twee mensen.

Mireille Goedkoop

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + 18 =