Boekpresentatie met Catherine Keyl, Adjiedj Bakas en Arjan in’t Veld

Adjied Bakas Catherine Keijl

 

 

 

 

 

 

Je mag het best weten: ik heb er zo nu en doen slapeloze nachten van, van de boekpresentatie ( Programma boekpresentatie IK DOE HET! )die gaat komen. Het is het moment waar ik al zolang naar toe werk en waarvan je zou verwachten dat je er vooral naar uitkijkt. Begrijp me niet verkeerd, dat doe ik ook. Ik weet zeker dat als ik daar eenmaal sta en de eerste vijf minuten voorbij zijn, ik alleen maar sta te genieten. Maar ondertussen knijp ik ‘em wel een beetje.

Wat ga ik zeggen? Hoe brei ik deze middag aan elkaar? Mijn hoofd tolt van de ideeën en te pas en te onpas – op de fiets, ’s nachts om 3 uur, tijdens de yoga enz. – komen er flarden aan tekst naar boven drijven. Michiel laat me maar. We hebben het er veel over en ook voor hem is het een spannende tijd. Ik besluit dat ik moet schrijven. Ik zet een streep door mijn agenda, doe de telefoon en mail uit en begin te tikken. Het werkt, ik word rustig.

Wat me vorige week ook een enorme boost heeft gegeven, zijn de sprekers die komen. Catherine Keyl, Adjiedj Bakas en Arjan in’t Veld zorgen met hun expertise en ervaring voor een mooi programma tijdens de boekpresentatie van IK DOE HET!. Zij waren meteen enthousiast toen ik ze uitnodigde. Zo riep Catherine Keyl:‘Dit boek had ik bij wijze van spreken zelf kunnen schrijven. Ooit zei ik: ik stop met werken als ik 55 ben. Daar denk ik nu op mijn 65e heel anders over.’

Ook de mensen uit het boek worden steeds enthousiaster. Zij wachten al heel lang op het eindresultaat. Natuurlijk hebben ze het verhaal al gelezen dat ik over hen geschreven heb. Maar dat is iets heel anders dan het fysiek vormgegeven boek in handen hebben. Zij zijn het boek. Stuk voor stuk zal ik ze introduceren tijdens de boekpresentatie en hun ‘moment of fame’ gunnen.

En over ´moments of fame´ gesproken. Wat denk je? Zal het lukken om bij Matthijs van Nieuwkerk bij de DWDD aan tafel te komen? Ik weet zeker dat het een leuk item wordt als we met alle ´oudjes´ uit het boek aan tafel zitten. Frits met een kunstwerk, Charlotte in een yogahouding, Nico met een kookboek en via Skype zijn Pieter uit Thailand en Dick op zijn zeilboot in Zuid Afrika er ook bij.

Ik zie het wel voor me…nu Matthijs nog.
Is er iemand die hem even een belletje kan geven met deze supertip?

Mireille Goedkoop

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 11 =